Gabs är Skandinaviens ledande tillverkare av rostfria specialgångjärn. I snart 70 år har vi konstruerat och tillverkat gångjärn. Under dessa år har vi samlat på oss en hel del kunnande och erfarenhet som våra medarbetare gärna delar med sig av.

Gabs tillverkar och lagerför ett standard sortiment pianogångjärn, smågångjärn och svetsgångjärn eller knorror. Gångjärnen lagerför vi både i rostfritt, EN1.4301 och i syrafast, EN 1.4436. Här nedan kan ni ladda ner prisblad över våra lagergångjärn.

Rostfria pianogångjärn
Syrafasta pianogångjärn
Smågångjärn
Svetsgångjärn knorror
Alla ovanstående prisblad
ÖT gångjärn idéskiss
ÖT gångjärn mått

Våra ÖT Gångjärn, gångjärn för ökad tillgänglighet, gör att dörrbladet svänger upp på sidan av karmen vilket ökar det fria utrymmet. Detta sparar kostnaden för byta av karm och dörr.

Ladda ner våra informationsblad.

Förutom de gångjärn vi lagerför tillverkar vi gångjärn efter kundens önskemål. Det är kan vara allt från anpassade smågångjärn eller pianogångjärn till kombinationsgångjärn.  Vi tillverkar i de flesta typer av material så som rostfritt, järn, aluminium och mässing.

Med kombinationsgångjärn menar vi ett konstruktionselement där själva gångjärnets ledfunktion endast ingår som en del i en detalj med andra huvuduppgifter.

Om ni har några funderingar om gångjärn diskuterar vi dem gärna med er. Det är ofta tillverkningsekonomiskt fördelaktigare att använda specialgångjärn, jämfört med bearbetade standardgångjärn, särskilt om hela kostnadskedjan beaktas.
Ännu har vi aldrig varit tvungna att tacka nej till en kund för att vi inte lyckats lösa hans gångjärnsproblem. Sätt oss gärna på prov.

Så här mäter vi på gångjärn.
Ladda ner pdf-filen så mäter vi gångjärn, så kan vi prata gångjärn på telefon.

Offertförfrågan/ beställning