Gångjärn

Gångjärn 2020-09-02T13:59:47+02:00

Gabs är Skandinaviens ledande tillverkare av rostfria specialgångjärn. I mer än 70 år har vi konstruerat och tillverkat gångjärn. Under dessa år har vi samlat på oss en hel del kunnande och erfarenhet som våra medarbetare gärna delar med sig av.

Gabs tillverkar och lagerför ett standard sortiment pianogångjärn, smågångjärn och svetsgångjärn eller knorror. Gångjärnen lagerför vi både i rostfritt, EN1.4301 och i syrafast, EN 1.4404. Här nedan kan ni ladda ner prisblad över våra lagergångjärn.

Rostfria pianogångjärn
Syrafasta pianogångjärn
Smågångjärn
Svetsgångjärn knorror
Alla ovanstående prisblad

Våra ÖT Gångjärn, gångjärn för ökad tillgänglighet, i bland benämnda förkröplade gångjärn gör att dörrbladet svänger upp på sidan av karmen vilket ökar det fria utrymmet. Detta sparar kostnaden för byta av karm och dörr.
Vill ni se vad man kan uppnå med ÖT gångjärn, ladda ner vårt informationsblad – ide skiss nedan.
För att vi ska kunna lämna en offert behöver vi även ha mått på befintlig karm och gångjärn. Ladda ner måttskissen nedan och fyll i måtten.

Ladda ner informationsblad.

Måttskiss.

Förutom de gångjärn vi lagerför tillverkar vi gångjärn efter kundens önskemål. Det är kan vara allt från anpassade smågångjärn eller pianogångjärn till kombinationsgångjärn.  Vi tillverkar i de flesta typer av material så som rostfritt, järn, aluminium och mässing.

Med kombinationsgångjärn menar vi ett konstruktionselement där själva gångjärnets ledfunktion endast ingår som en del i en detalj med andra huvuduppgifter.

Om ni har några funderingar om gångjärn diskuterar vi dem gärna med er. Det är ofta tillverkningsekonomiskt fördelaktigare att använda specialgångjärn, jämfört med bearbetade standardgångjärn, särskilt om hela kostnadskedjan beaktas.
Ännu har vi aldrig varit tvungna att tacka nej till en kund för att vi inte lyckats lösa hans gångjärnsproblem. Sätt oss gärna på prov.

Ladda ner pdf-filen så här mäter vi gångjärn, så kan vi prata gångjärn på telefon eller fyll i OFFERTFÖRFRÅGAN/BESTÄLLNING så återkommer vi med en offert inom två arbetsdagar.

Så här mäter vi på gångjärn.

Offertförfrågan/ beställning